6 December – Årets bästa ljud och årets bästa musik

os

Vi gjorde det förra året, och det vore ruttet ifall vi inte gjorde det iår igen! Nästan varje dag fram till nyår kommer vi i samarbete med Sveriges vassaste spelbloggar och Spelkriget.se som värd att plocka ut årets bästa spel i diverse kategorier. Vi på Kraid kommer inte att bara ha en kategorivinnare, utan de skribenter inom bloggen som vill, kommer att få förmedla sin åsikt. När vi väl börjar räkna ner till Årets bästa spel kommer vi dock att ha en vinnare per dag. Klicka på Läs mer för att ta det av dagens vinnare!

Årets bästa ljud

BATMAN ARKHAM CITY // En av tatueringarna på min underarm säger allt(Kapow) om varför Arkham City har årets bästa ljud. Att slå skurkar på käften har exakt rätt ljud, och det blir sällan mer tillfredsställande än så. // Niklas Sintorn

BATTLEFIELD 3 // Ännu en gång väljer jag ett säkert kort. Battlefield 3 ÄR det spel med bäst ljud. Någonsin. Stora slagvält, kulor som yr och helikoptrar som flaxar ovanför ens skalp, och det enda som saknas för att skapa den ultimata upplevelsen är att vara där på riktigt. Är det något som imponerar mig mer än spelets grafik så är det tamejfasen ljudet. // Henrik Häägg

Övriga åsikter // Marcus Olsson Joel Persson Battlefield 3 // Chris Jonasson Portal 2

Årets bästa musik

ZELDA SKYWARD SWORD // Musiken är det som lyfter Zelda Skyward Sword från landet under molnen till skyarna. Musiken är det som gör att flygandet på en Loftwing oförglömlig. Vart man än befinner sig i Zelda Skyward Sword är musiken påtaglig, och lyfter upplevelsen från episkt till överepiskt. Musiken är helt enkelt en av det viktigaste aspekterna som gör Skyward Sword till en utav de bästa upplevelserna jag haft iår. Koji Kondo är stråkinstrumentets konung. // Henrik Häägg

Var det verkligen någon som trodde något annat än att Skyward Sword skulle ha årets bästa musik? När Koji Kondo är i farten blir det inget annat än helt fantastiskt, och inte fan är senaste Zelda något undantag. Jag skulle nog till och med vilja våga mig på att säga att jag gillar hans musik bättre än den store Nobou Uematsu. // Niklas Sintorn

Övriga åsikter // Niclas de Faire The Elder Scrolls Skyrim // Joel Persson Dark Souls // Chris Jonasson Dance Central 2 // Marcus Olsson Batman Arkham City