Jämran i veckoslutet – Steam, datorer och banker

Jämran

En flintskallig gubbe i 25-årsåldern gick in på Kraids superhemliga redaktionsforum och såg ett förslag. Kraid Monday Madness hette det. Författaren, som hette Joel Persson, föreslog att Kraid skulle anordna spelaftnar för redaktion och läsare. Först ut skulle vara Magicka, måndagen den 23/1.

SPELSUGEN GUBBE

Den flintskallige gubben betraktade detta förslag och såg att det var gott.

Den flintskallige gubben betraktade detta förslag och såg att det var gott. Han tänkte att det nog vore trevligt att spela lite Magicka. Det hade han inte gjort sedan han testade det på GameX 2010. Det var en torsdag och den flintskallige gubben tänkte att när han kommit hem från sitt jobb skulle han kunna införskaffa detta spel, via en praktisk tjänst vars namn betyder ånga.

Men på torsdagskvällen glömde den flintskallige gubben bort att köpa Magicka, ty när man arbetar hela dagen blir man trött framåt kvällen. Den flintskallige gubben kom på sig själv med detta på fredagsmorgonen och tänkte att han lika gärna kunde köpa spelet efter jobbet, men icke! På fredagen beslöt han sig för att i glada vänners lag uppsöka en restaurang och kom därför hem särdeles sent och glömde återigen att köpa Magicka.

UTMANAD GUBBE

På lördagen, när gubbskrället i 25-årsåldern äntligen kom ihåg att köpa spelet började Steam att bråka med honom.

När han försökte betala för sitt köp, väste Steam retsamt “Gubbe lille, du har skrivit in fel adressuppgifter”. Gubben tänkte att banken kanske inte noterat hans flytter det senaste året och han skrev således in sin senaste adress i Sverige. “Haha, gubbjävel, fel adress!” hånlog Steam och den flintskallige gubben försökte med sin nuvarande adress istället. Han väntade spänt på Steams hånfulla stämma, men den lyste med sin frånvaro. Gubben jublade nästan, när Steam plötsligt sade “Din jävla fattiglapp, du har inte ens €10 på ditt konto!”. Gubben började tänka tankar om skimming och identitetsstöld, men tog sig en titt på sin internetbank och jodå, hans samlade förmögenhet översteg €10.

ARG GUBBE

HAHAHAHAHA! CP! AKTIVERA ONLINE-KÖP PÅ DITT KORT!

Något irriterad försökte han igen. Steam skrattade honom i ansiktet och där satt han, utan Magicka. “Jaja” tänkte den flintskallige gubben “jag testar väl min andra bank då”. Denna gång höll Steam tyst ovanligt länge och när gubben trodde sig ha hittat sin fiendes svaga punkt, vrålade Steam “HAHAHAHAHA! CP! AKTIVERA ONLINE-KÖP PÅ DITT KORT!”.

Gubben drog en djup suck, besökte sin andra internetbank och jodå, onlineköp var aktiverade. Flintisen tog ett djupt andetag, samlade sig och attackerade Steam med full kraft. Han bankade rätt adress i ansiktet på Steam, han sparkade Steam i skrevet med rätt telefonnummer och han svingade rätt kortnummer mot Steams struphuvud.

Steam teg, torkade tårarna och snyftade till sist fram “Betalning accepterad”.

TRIUMFERANDE GUBBE

Den flintskallige gubben jublade! Han skålade med sig själv i kaffe och prisade bankgudarna! Han började skissa på ett monument till minne av sin seger mot det onda.

Han stängde av datorn, begav sig ut för att insupa lite frisk luft.

När han kom tillbaka två timmar senare, väckte han sin vän till liv. Morgontrött svarade datorn “korrupt filsystem…” och somnade tvärt om. Ursinne föddes i den flintskallige gubbens bröst och med ett stridsvrål smällde han till sin ofoglige vän och startade denne från Ubuntu-partitionen.

RAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGE!