Träningsnarkomanen – Boxning

Träningsnarkomanheader

Det började, tror jag, med Wii Fit. Sedan dess har det kommit en uppsjö med spel vars mål är att få dig på banan och komma i bättre form. Playstations Move-kontroller och Xboxens Kinect gjorde marknaden mångdubbelt större, och det finns massor av exempel på bloggare som använder spelen för att komma i bättre form, med varierande resultat. Men hur funkar spelen för oss som redan är i form? Finns det någon utmaning kvar för en träningsnarkoman som mig, eller duger övningarna bara åt slappa soffpotatisar? Häng med när jag granskar träningsspelens övningar och dess resultat.

All right dags för rond (haha) två för träningsnarkomanen alltså. Den här gången hade jag inte så mycket tid till att träna, och jag var dessutom sugen på att bli av med lite aggressioner. Jag valde alltså två boxningsprogram som tillsammans klockade in på drygt 35 minuter. Jag kan säga att jag tror att jag äntligen hittat en rolig träningsform i Move Fitness! Slå på säckar, sparra, mitsar och slå sönder träplattor är fan så mycket roligare än att veva med armarna i luften och låtsas undvika bollar som kommer flygande.

Men istället för att jag redogör långrandigt i text hur träningen gick kan ni kolla in klipper här ovanför. Jag kan avslöja att jag var sjukt svettig efter de 35 minuterna, och riktigt nöjd med passet. Alltså är mitt intryck av träningsspelen lite positivare nu än det var efter förra gången

OBS! Det här är mitt första försök till en “videoblogg”, så var snälla!