Battlefield 3 – The Neverending Story

bf3h

Kritiken mot Battlefield 3 har nått internationell spelmedia i form av bloggen Kotaku som för två dagar sen skrev ett inlägg om den icke ifrågasatta homofobin i battlefield 3.

Tyvärr är det inte så att homofobin inte är ifrågasatt, det är snarare så att DICE verkar undvika att svara. I december skickade jag nya mail till Jenny Huldschiner, PR-ansvarig på DICE och försökte få svar på mina frågor. Jag har även försökt ringa flera gånger men fortfarande tillämpar DICE samma taktik, personen i växlen ska försöka koppla och kommer sen tillbaka med att Jenny tyvärr inte är på sitt kontor.

Enligt Maria Sjöbergs källor pågår just nu intensiva maildiskussioner om frågan på DICE.

Senast idag efter att Maria Sjöberg uppmärksammat mig på Kotakutexten försökte jag ringa igen. Jag tänker att efter det “fina” mail jag fick i december där de påstod att de inte försöker undvika att svara utan istället väntar på att rätt människor ska komma tillbaka från semestern (se nedan) skulle jag kanske få prata med henne. Växeltjejen försöker koppla, men återkommer efter en stund för att berätta att Jenny inte är på kontoret idag, hon kanske kommer in senare.

Jag försökte mig då istället på att försöka få tag på EA för att få svar från dem om hur de ställde sig. Tyvärr hade inte heller de möjlighet att koppla mig till rätt person, men tog mina uppgifter och växelpersonalen skulle se till att rätt person kontaktade mig.

Än så länge är de enda svaren jag fått från DICE alltså twitterkonversationen med Tomas Danko (VO-producent på Battlefield 3) som det går att läsa om i tidigare blogginlägg “Kritiken mot Battlefield 3 obefogad” och mailet att de inte försöker undvika att svara:

Hej Chris,

Tack för ditt mejl. Våra medarbetare sköt upp sina sommarsemestrar för att hinna leverera Battlefield 3 i tid. Nu är de flesta på en välförtjänt ledighet. Det är därför i princip tomt på studion och folk väntas tillbaka i början av januari. Vi vill att rätt personer på studion ska få en chans att besvara dina frågor. Med andra ord har vi avvaktat med att återkomma till dig till dess att ansvarig för vår ljudgrupp, producent för spelet och även några andra personer i ledande positioner är åter. Ledsen om det uppfattats som om vi har duckat dina frågor. Så är inte fallet. Vi kommer att återkomma till dig med svar, men ber att få göra det när alla är på plats igen.

Med vänlig hälsning,

Jenny Huldschiner

Den 12/1 skrev jag tillbaka till Jenny:

Hej Jenny!

Jag undrar när semestrarna kan tänkas vara slut så att jag kan få några svar på de tidigare frågorna om era policies och produktionen av Battlefield 3.

Det här även kommit kommentarer till mig om nya homofobiska voice over i senaste uppdateringen. Detta kan givetvis vara internettroll. Oavsett väntar jag med spänning på svar.

Med vänliga hälsningar
Chris Jonasson

Det är nu dem 18/1, 91 dagar efter att jag kontaktade DICE första gången den 19/10, vilket var 6 dagar innan spelets release och 6 dagar sen mitt senaste obesvarade mail. Enligt Maria Sjöbergs källor pågår just nu intensiva maildiskussioner om frågan på DICE. Jag hoppas fortfarande på svar på frågorna jag ställt till DICE och kontakt med EA så att jag kan ställa lite frågor till även dem. Det känns som en nyversion av äggscenen från The Neverending Story, men det är skönt att veta att en inte är ensam!

To be continued…