Gnällgubbens Gamex

Gamexheader

Så, i år lyckades Kraids alldeles egen gnällgubbe och utrikeskorrespondent söka sig till Gamex, från Frankfurt i fjärran södern till Kista i kung Bores frusna nord. Förutom att faktiskt träffa mina Kraid-kollegor och ta mig en titt på längre och närmare avstånd på delar av bloggosfärens invånare har jag trängts bland andra spelsugna gamers för lite hands-on-tid med diverse ännu osläppta titlar m m.

Ni No Kuni – Me No Likey

“Kärlek vid första, andra och tredje ögonkastet” skrev Joel under gårdagen på Kraid. Föga oväntat, håller jag inte med något särdeles. Jag vet inte, jag orkar inte med småpretentiösa japanska spel – hur mysigt designade de än är svider det i själen att behöva ägna mig åt segdragna random-encounters. I takt med att jag blivit gammal och bitter har jag min tidigare kärlek till anime, manga och jrpg övergått i ren kräkreflex.

Fjortisfisar och tonårssvett

Halo 4-båset är onekligen den äckligaste platsen på Gamex. Kroppsvätskefuktiga handkontroller skickas runt mellan finniga typer som knappt fått hår på sitt allra heligaste samtidigt som temperaturen stiger i takt med att målbrottsrösterna skriker allt hetsigare. Doften av fjortisfisar, nyligen tillkommen testosteronproduktion och acneoljiga anleten förde tankarna tillbaks till mina tonårs alla lan. Jag tog fram alkogelen och gick vidare. Jag är ändå inget Halo-fan.

Volt Cola

På tal om alla lan jag spelade DoD, WCIII och Diablo II på när jag hade mer hår på huvudet och mindre i ansiktet, upptäckte jag (med både förtjusning och flashbacks av hur djävla dålig jag var på CS) att den gamla lan-favoriten Jolt Cola återuppstått, fast under namnet Volt Cola. Loggan ser nästan precis ut som förr och smaken är, ja, såvitt jag kan minnas, precis densamma. Med andra ord, den är precis lika halväcklig som förr.

Cosplayer Unknown

Ärade bloggkamraten Sanna blev fotad hela dagen och kom långt (hur långt återstår i skrivande stund att se) i Cosplay-SM. Jag, däremot blev inte igenkänd av en käft. Trots att jag jobbat på både tunnhårighet och närsynthet i många år och har en naturligt sur uppsyn var det ingen som kände igen mig som Michael Stipe, vars musik brukas i spelsammanhang i bl a Rock Band-spelen. Gråtande går jag på Gamer-öl.