Gamex börjar ta form

Gamexheader

Äntligen börjar detaljerna för årets Gamex-mässa att bankas ut . De senaste veckorna har man utannonserat en rad roliga grejer att hitta och titta under de fyra dagarna på Kistamässan. Alltså är det dags för oss att göra lite skamlös reklam. Varför? Jo, för att vi helt enkel tycker att Gamex är en riktigt bra mässa som förtjänar all uppmärksamhet.

Spela Nintendos Wii U

Det är väl inte direkt någon skräll att Bergsala kommer att vara på plats och förmodligen ha den allra största montern, precis som tidigare år. Den stora nyheten här är dock att besökarna kommer att få klämma på deras, vid mässtillfället ännu osläppta, konsoll, Wii U. New Super Mario Bros. U, Nintendoland och ZombiU är bara några av spelen som kommer att finnas på plats. Även en hel del nytt till 3DS kommer att vara spelbart. Exakt vilka spel ni kommer kunna prova på presenteras de kommande veckorna på Nintendos hemsida.

Pressmeddelandet avslutas med “… det ryktas dessutom att delar av Nintendos monter kommer att ha fler överraskningar utöver det. Kanske kommer julen tidigt till Gamex i år?” Vad det innebär kan vi bara spekulera i, men att något hittills okänt presenteras har jag svårt att tro.

Vi här på Kraid hoppas såklart att, precis som förra året, få komma bakom kulisserna för att kunna få lite extra speltid med kommande spel och snacka lite med folket bakom dem för att kunna vidarebefordra det till er läsare.

Cosplay-SM

Jag är ett stort fan av cosplay, även om jag inte sysslar med det själv, och har varit väldigt imponerad av det jag sett föregående år. Att folk lägger ner så mycket tid och möda på att skapa de mest fantastiska dräkterna är riktigt kul! Förra året träffade jag bland annat en Brotherhood of Steel-soldat från Fallout, Cloud Strife, en hel drös med Mortal Kombat-tjejer samt min favorit, Samus. Jag hoppas verkligen att Pixelninja är på plats i år igen. Kanske får vi se hennes oerhört feta Samus gravity suit. Om så är fallet har hon en riktigt bra chans att ta hem den deltävling i cosplay-SM som kommer att pågå under Gamex 2012. Besökarna kommer varje dag att få rösta fram två finalister som går till söndagens stora final där en jury utser vinnaren som går vidare till SM-final.

Tejbz kommer på besök

Det här med gamers som Youtube-fenomen är något jag inte alls förstår mig på. Kanske tillhör jag fel generation eftersom Youtube helt enkelt inte har funnits under merparten av mitt spelande liv. Hur som helst så är Tejbz lite av ett fenomen med nästan en halv miljon följare på just Youtube där han laddar upp lite olika material. Mest verkar det handla om Call of Duty och Battlefield och bland annat listar Tejbz feta kill streaks och liknande. Som sagt, det här är inget jag någonsin kommer förstå mig på, men är det din kopp te så kommer Tejbz vara på Gamex för att mingla och annat. Personligen hade jag blivit gladare om PewDiePie dök upp och körde lite Amnesia live på scen eller något liknande.