Speedrun for your life

Speedrun

Att kolla på spel-streams är något som sysselsatt mig ganska många timmar de senaste åren, i form av E-sport då. Och i våras dök det upp ytterligare en form av stream som fångade mitt intresse. En grupp spelentusiaster livestreamade speedruns av vanliga tv-spel  i en hel vecka samtidigt som man samlande in pengar till välgörande ändamål. Kan det bli finare än så? Jag blev såld direkt, och kollade så mycket jag bara kunde, och lärde mig väldigt mycket på kuppen. Detta var i USA, och nu är det Europas tur att visa vart skåpet skall stå.

I skrivande stund pågår speedrun-eventet European Speedster Assembly 2013 i Skövde, vilket är den Europeiska motsvarigheten till Amerikanska Games done Quick, det som höll låda i våras. Under 140 timmar skall 135 stycken spel plöjas igenom, och självklart så pågår det en insamlings-kampanj till “Läkare utan gränser” samtidigt.

Live-strömmen finner du HÄR
Donerar gör du HÄR
Spelschema hittar du HÄR