Veckans speltriss v.28 – Blek

Veckans speltrisstema som EmmyZ har knåpat ihop passar mig bra. Det är nämligen Blek, något jag verkligen är just nu eftersom jag jobbat varenda soldag hittills i sommar. Men istället för fysiskt bleka personer tänkte jag fokusera på karaktärer utan karaktär så att säga, bleka karaktärer som inte övertygar.

Inte för att någon karaktär i Marios universum är speciellt djup, men Peach tar nog priset. Vad gör hon annat än att bli kidnappad? Vad vet vi om hennes barndom, hennes liv när hon inte är i Bowsers klor? Ingenting alls, typ.

En riktigt blek muskelknutte är Johnny Cage från Mortal Kombat-spelen. Han är en misslyckad skådis som går med i turneringen på liv och död bara för att bli upptäckt och bokad av filmskapare. Ungefär lika djup som han ser ut. Och vad fan är grejen med glajjorna?

Det tar emot rejält att behöva ha Kratos med på den här listan, men vad fan ska jag göra? Han är en av spelvärldens absolut största badasses, men djup kan man inte kalla honom. Visst, han grinar lite över sin döda familj och har helt sjuka daddy-issues, men det räcker tyvärr inte. Just det, sedan är han ju jäkligt blek också, i skinnet alltså.