Svenska Mästerskapen i e-sport börjar i Oktober

Inferno Online och Dreamhack tar ett stort steg framåt och lanserar Svenska Mästerskapen i e-sport! Fem stycken spelgenrer är det som gäller, och jag personligen välkomnar detta med öppna armar. Totalt sett ska det bli 8 officiella tävlingar som kommer hållas en gång månaden runt om i Sverige. Ser speciellt fram emot andra deltävlningen som kommer hållas på Gamex, då kommer man få följa spektaklet live! :)

Tävlingen kommer att fortlöpa från Oktober’11 till Mars’12, Prispotten kommer att vara 400 000 kr och finalen kommer spelas på Summer Dreamhack, det kommer också att finnas livestreaming att tillgå under tävlingarna.

Tycker det är helt rätt att dom storsatsar medans järnet är varmt. Är själv ganska nykläckt esport-åskådare tack vare SVTs storsatsning i våras. Nu är jag alltså fast i träsket och ett SM gör ju inte saken mindre intressant. Vem vet, man kanske t.o.m. börjar utöva någon esport i förhoppningarna att få bära en SM-buckla i framtiden :)

De spel som skall tävlas i är:

  • Counter-Strike 1.6
  • Starcraft II
  • Heroes of Newerth
  • Super Street Fighter IV: Arcade Edition
  • Fotbollsspel(har inte utannonserats vilket, men antar att det är FIFA12)

För mer information: www.esportsm.se