Allt om Gamex 2011

gamex

Nu är det ungefär 336 timmar kvar till Gamex 2011, eller 14 dagar. Vi som kommer besöka mässan från KRAID är Jag(Henrik), Niklas S, Joel och Chris! Vill ni träffa oss in real life så slå en pling på twitter, eller håll helt enkelt ögonen öppna på mässan efter fyra snygga pojkar i sina bästa dagar iklädd varsin Kraid-tröja!(om jag lyckas övertala herrskapet att fixa en dvs) Vad kan vi då förvänta oss av tillställningen? Jag har pletat ner lite saker som kommer hända, vem du kommer träffa och vilka spel du kommer att spela för att du lättare ska kunna bestämma dig om du ska åka, eller inte åka!

SPEL

Det vi vet kommer att dyka upp är för det första PSVITA! Sonys nya kraftpaket i miniatyr. Men det verkar som att man bara kommer kunna testa konsolen under en begränsad tid, exakt när den dyker upp är oklart. Personligen tycker jag alltid att ny hårdvara är lite mer spännande än spel, tyvärr kommer WiiU att lysa med sin frånvaro.

På spelfronten ser det mycket mer laddat ut än föregående spelmässa. Storspelen som hittills är utannonserade är Mass effect 3, Modern warfare 3, The Legend of Zelda Skyward Sword, Mario Kart 7, Super Mario 3D Land, Kid Icarus: Uprising, Ninja Gaiden 3, Need for Speed: The Run, Halo Anniversary och Saints Row: The Third mm. Sen skulle man kunna gissa sig till att spel som Skyrim, Old Republic, Diablo 3, Assassins Creed: Revelations och spel som släppts nu under oktober kommer dyka upp i något bås. Men det återstår att se.

LIVE-PODCAST

Likt år 2010 kommer det även  i år spelas in en podcast LIVE inför publik. Förra året var det Spelradion som satt bakom mickarna, men nu det är dags för Radiogamer med programledarna Christian Hedlund, Jonas Berglöf, Tove Bengtsson och Peter Kjellin. Gästlistan ser för närvarande ut såhär: Åsa Roos - Avalanche, Mats Nylund - PC Gamer, Ina Bäckström - SF-bokhandeln, Johan Hallstan - LEVEL, Christer Engström - Press2Play, Victor Leijonhufvud - Press2Play + Hemlig gäst. Vill du absolut inte missa detta så kommer detta att ske den 5:e November klockan 14:00 – 18:00 i sal E4(plats för över 200 pers). Besök deras blogg för mer info!

KÄNDISAR

Vad vore en mässa utan kändisar? Den största ikonen är nog självaste Börje Salming som ska vara där vid inledningen utav mässan, självklart under EA:s manér i samband med NHL12. Vet inte om så många känner till Tejbz? Han är svensk, han spelar Call of Duty och han är sjukt stor inom sina kretsar. Han laddar aktivt upp videomaterial på youtube och sammanlagt har han 70 000 000 views. Sjukt känd och sjukt närvarande på GAMEX kommer han vara.

Ja just de ja, Ludde Lundblad kommer också! Ni vet, han som var med i Position X. :)

SM I E-SPORT

Under fredagen och lördagen kommer SM i E-sport att ta plats. Under GAMEX så utspelar sig den andra SM-turneringen i ordningen, och de lag/personer som vinner i gemene mans spel direktkvalificeras till finalen som utspelar sig på Dreamhack Summer den 16-19 Juni. De grenar som det tävlas i är Counter Strike 1.6, Starcraft 2, FIFA 12, Heroes of Newerth och Super Street Fighter 4 Arcade Edition. Alla verkar kunna delta, och för att kunna spela på Gamex så sker det i sin tur uttagningar Online, kolla här för mer info.

INDIE

Det har väl inte undgått någon att 2010 var indie-utvecklarnas stora genombrotts-år? 2011 är absolut inte sämre. Även iår kommer det trainee-utvecklare från olika högskolor för att visa upp sina spel. Jag har också hört rykten om att Paradox ska hålla i en tävling där fyra stycken vinnare kommer att få visa upp sina livsverk på plats. Att bara gå runt bland indie-montrarna förra året gav mig teh chills, och jag lovar att jag kommer tillbringa många stunder på samma plats i år igen.

ATT TÄNKA PÅ

Dessvärre var det många som gick ifrån GAMEX 2010 med en liten sadface. Den största anledningen till detta var att det fanns så få riktiga nyheter på plats, och visst. Jag håller med. Det var få nyheter om man jämför med E3, Gamescom eller Tokyo Game Show! Men man ska ha i åtanke att förväntar man sig stordåd krävs också stordåd, alltså många besökare. Företag lägger inte pengar på dyra montrar och personal på plats om det inte ger utdelning. För att GAMEX någonsin ska kunna bli någonting så måste det växa och även ifall du förra året gick därifrån med en axelryckning så hoppas jag att du även iår kommer tillbaka! För varje extra besökare som kommer till mässan så kommer också storspelen att visa sig tids nog.

Så, om du vill att GAMEX ska kunna visa dig Xbox720 eller Playstation 4 nästa vinter så får du allt pallra dig till GAMEX 2011 och ta med dig alla du känner! Vem vet, kanske utannonseras Playstation 5 i Sverige år 2020 om det fortsätter att växa? :)

För mer information, besök http://www.gamex.se/!