Veckans speltriss – Sorgligt [SPOILERVARNING]

Veckans tema i EmmyZs speltriss är sorgligt, därför delar jag med mig av tre av de sorgligaste händelserna i spelhistorien. En video säger mer än tusen bilder, därför har jag valt filmklipp istället för bilder den här veckan Jag vill utfärda en stark spoilervarning. Jag har försökt välja spel som inte är allt för nya för att inte spoila för mycket, men har du inte spelat Final Fantasy VI, Final Fantasy VII eller Shadow of the Colossus bör du kanske sluta läsa nu.

 

I Shadow of the Colossus har man en endaste vän i hela världen, sin häst. När Agro offrar sig på väg till den sista kolossen är det nästan lika sorgligt som när Atreyus häst Artax går ner sig i träsket i Den Oändliga Historien.

 

Final Fantasy VI kan mycket väl vara det bästa i serien, och när Celes tror att alla hon någonsin älskat kilat vidare är det svårt att inte börja snyfta.

 

Final Fantasy VII… Behöver jag säga mer?