Årets bästa spel 2011

ett

Då var det dags för årets fem absolut bästa spel. Det har inte varit lätt att sålla ut endast 5 spel då detta år har bjudit på så jäkla många bra spel. Som ni ser bland våra recensioner har vi nästan gett alla spel en fyra i betyg, känns nästan lite pinsamt, men o andra sidan så blir spelen bara bättre och bättre. Efter en sammanslagning av alla Kraid-skribenters röster så blev årets bästa spel följande.

Årets bästa spel

PORTAL 2 // Jag var mycket skeptisk till Portal 2. Jag menar, de patchade föregångaren för att göra slutet mer lämpligt för en uppföljare! Men när releasedagen kom och spelet surrade igång på min dator förbyttes min skepsis till förtjusning. Den mästerliga humorn, röstskådespeleriet och handlingen fick mig att smälta. De snillrika pusslen kändes mest som en bonus. När jag och en vän påbörjade co-opläget, var det ställt utom allt tvivel att Portal 2 är årets spel 2011. // Niclas de Faire

Det är detaljerna som gör det. Den där turreten på det där rullbandet som viskar profetior om vad som ska komma senare i spelet. Citronen. Dörren bakom den enorma porten. “Säg äpple”. Humorn i Portal 2 tvålar med lätthet närapå all konkurrens. Dessutom är spelbarheten underbar. Det blir inte mycket bättre än så. // Linus Svensson

Åh Portal 2. Jag missade när ettan kom, och jag missade att skaffa tvåan när det kom. Men tack vare Samson på Svampriket kunde jag får någon månad sedan spela igenom detta fantastiska spel! Det är en orgie i minimalism utan dess like, om man nu kan säga så. Humorn, pusslen, bandesignen, röstskådespeleriet. Allt är perfektion in i minsta detalj. // Niklas Sintorn

Från första sekund man började spela Portal satt man klistrad tills man hade klarat av det. Det var ju inte ens meningen från Valves sida att spelet skulle vara något märkvärdigt, bara ett komplement till The Orange Box som var en samlings-låda med Valves största titlar. Efter en sådan succé var en uppföljare bara ett måste. I våras såg Portal 2 ljuset. Här möts man inte av maffiga action-scener, en superarsenal av automatkarbiner eller råsnygg grafik som slänger en av stolen. I Portal 2 bjuds det på superintelligent humor med knivskarp bandesign, story och röst-skådespelari. En kombination som gör sig väl värd förstaplatsen på kraids Årets spel. // Henrik Häägg

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att motivera Portal 2 som årets spel. Det är ett otroligt bra spel som förlänger ditt liv med alla skratt det producerar. Det är kärlek, kärlek och oavkortad kärlek! Har du inte spelat det innan, skit i julen och spela Portal 2 istället. // Chris Jonasson