Årets spelvärld/universum

os

Vi gjorde det förra året, och det vore ruttet ifall vi inte gjorde det iår igen! Nästan varje dag fram till nyår kommer vi i samarbete med Sveriges vassaste spelbloggar och Spelkriget.se som värd att plocka ut årets bästa spel i diverse kategorier. Vi på Kraid kommer inte att bara ha en kategorivinnare, utan de skribenter inom bloggen som vill, kommer att få förmedla sin åsikt. När vi väl börjar räkna ner till Årets bästa spel kommer vi dock att ha en vinnare per dag. Klicka på Läs mer för att ta det av dagens vinnare!

Årets spelvärld/universum

STEELPORT (Saints Row: The Third) // Volition gör inte perfekta spel. Inte alls. Men. De gör spel precis som spel ska vara. Släpp verklighetsförankringen, fyll spelvärlden med neonninjor, gimps och rosa dildos. Jag vill bygga bo i Steelport. Flytta in. Skaffa en skitsnabb bil och köra över fotgängar i 300 km/h med Mozart spelandes på högsta volym. Jag skulle skriva mer, men nu ska jag tillbaka till Steelport. Ikväll tänkte jag streaka och gnida mig mot gamla tanter. // Linus Svensson

DEUS EX: HUMAN REVOLUTION // Mitt pris för bästa universum att spela i går till vårt eget. Som jag tidigare nämnt gillar jag sci-fi i en inte allt för avlägsen framtid, där man kan känna att “Det här skulle faktiskt kunna hända”. Deus Ex: Human Revolution visar på ett snyggt sätt att den senaste tekniken inte alltid är lösningen på våra problem. Läkemedels- och teknikjättarna gör reklam för artificiella kroppsdelar som kan få den blinde att se eller den lame att kunna gå. Samtidigt svämmar städernas slumkvarter över av fattiga människor med dyra implantat som inte har råd med medicinerna som behövs för att kroppen inte ska stöta ifrån sig kroppsdelarna. Precis som en heroinist ibland gör vad som helst för nästa sil gör dessa personer allt för att slippa smärtan deras onaturliga lemmar och organ åsamkar dem. Transhumanistiskt tänkande och augmentationer blir ett perfekt ramverk att låta en tät sci-fi-thriller utspela sig i. // Niklas Sintorn

THE ELDER SCROLLS V SKYRIM // Jag är inte långt gången i detta spel alls, men känner ändå att jag spelat tillräckligt för att kunna bedömma Skyrim som en utav de vackraste och absolut bästa tvspels-världar jag traskat runt i. Skulle kunna skriva hundratals rader om hur kär jag är i Skyrim, men väljer att inte göra det, för allas bästa. :) // Henrik Häägg

Övriga åsikter // Niclas de Faire Joel Persson The Elder Scrolls V Skyrim // Marcus Olsson Batman Arkham City // Chris Jonasson Portal 2