April april din dumma sill…

Aprilheader copy

… jag kan lura dig vart jag vill! I dag är det första april, och då ska det såklart luras hit och dit. Lättlurad som jag är brukar jag gå på det allra mesta. Men i år var jag faktiskt förberedd, och har inte heller gått utanför dörren i rädsla för att bli grundlurad och utskrattad. Vad jag dock har gjort är att jag gjort en sammanställning av några av årets bästa luringar. Ni vet sådär som tidningarna gör, fast för spelsajter.

Google

Vi börjar med en sajt som inte alls är en spelsajt, men kör på speltema. Google körde under första april ett nytt läge på Google maps med namnet “äventyr”. Det gör om hela kartan så att den liknar något rollspel från det tidigare 90-talet. Och går man in i street view ligger det ett snyggt pixelfilter över det hela. Well played, Google!

IGN

En av de största sajterna, IGN, slår på stort och utannonserar Mass Effect 3 som tecknad serie med influenser från det glada 90-talet. Jag får grymma Turtles, He-Man och Biker Mice From Mars-vibbar av den sköna trailern!

1up

En av mina favoritsajter, 1up, fixar en egen trailer för ett “kommande” spel till Nintendo 3DS. Med Nintendo Dubstep Experience 3D vill de “återuppfinna rytm-genren”. Jag ställer mig smått tveksam till om jag hade velat se Samus och Yoshi dansa till dubstep på min 3DS.

Gamespy

Gruppen Mass Effect Fans for Truth, MEFfT, kräver upprättelse! Var är Commander Shepard egentligen född? I en mycket roligt skriven text på Gamespy kan vi läsa hur de kräver att få se Shepards födelsebevis för att en gång för alla slå fast var hen är född. Ni som spelat Mass Effect fnissar säkert lite redan nu, med tanke på att varje spelare själv får välja om Shepard är född på jorden, på en rymkoloni i Attican Traverse eller på ett rymdskepp som färdas genom galaxen.

Paradox Interactive

Paradox står förmodligen för årets mest uppmärksammade aprilskämt när de “lanserar” sajten Meta-metacritic. Vanliga Metacritic känner nog de flesta igen som sajten där vi kan hitta samlade betyg från massor av recensioner av olika spel, filmer och annat. Men med Meta-meta critic går Paradox ett steg längre och “låter” oss kritisera och sätta betyg på kritikerna som vanligtvis är de som kritiserar och sätter betyg på spelen. Meta overload!

ThinkGeek

Prylsajten ThinkGeek säljer många konstiga saker. Så kanske  är deras aprilskämt inte så långsökt ändå? Eller vad sägs om fyra Creeps från Minecraft i marshmallowform? Lite explosivt godis såhär runt påsk hade väl passat fint? Blir nästan lite ledsen över att det inte är på riktigt.

Svampriket

Sist, men absolut inte minst, har vi våra kära vänner på Svampriket. Dagen till ära skämtar de till det genom att fullkomligen överösa sin sajt med reklambanners. Och inte vilka banners som helst, utan med Sibas VD Fabian Bengtsson. Efter jul- och nyårsreklamerna på tv kan han vara en av Sveriges absolut mest illa omtyckta män, och jag antar att det är därför svamparna valde just honom för att totalförstöra sin annars så fina sajt.

Det här vara bara ett axplock av allt roligt som hände på spelsajterna söndagen den 1 april 2012. Har jag missat något som du tycker måste vara med? Hör av dig!