Spel att se fram emot, April 2011

Mars kommer bli en svår nöt att knäcka gällande spelreleaser. Med släpp som Crysis 2 och Nintendo 3DS inkluderande Pilotwings Resort och Street Fighter IV 3D skall det krävas mycket för att släppa min uppmärksamhet från dessa titlar. April kommer bli en tuff utmanare, dock bara med två intressanta titlar som dessvärre släpps mot slutet utav månaden och på exakt samma dag.

Mortal Kombat

Plattform: PS3 / XBOX 360
Släppdatum: 2011-04-21

Har sedan barnsben varit ett stort fan utav Mortal Kombat serien. Minns när jag var sisådär 10 år och mamma och pappa skickade ner mig till stans hetaste hamburgerhak Burger Inn för att köpa fredagens familjemål(låg precis jämte vårat hus). Gick man runt disken kunde man urskilja två stycken arkadkabinetter och den ena var föga förvånande Mortal Kombat. Jag var alldeles för liten för sådana blodiga spel, men kunde inte motstå att sätta mig en bit ifrån på en hög stol och smygtitta på vad de “stora grabbarna” spelade för något. Nått år fram i tiden var det jag som stod där som besatt och har varit ett stort fan sedan dess. Favoritspelet i serien är och förblir Mortal Kombat 2 till SNES, men det jag spelat mest är Mortal Kombat Trilogy till PSone, ingen kan klå mig när jag är Noob Saibot :)

Mortal Kombat som släpps nu i April kommer jag ta emot med öppna armar, äntligen verkar dom ha gått tillbaka till “rötterna” med både namn och spelstil. För egentligen har dom inte släppt ett enda vettigt Mortal Kombat på väldigt länge.

Portal 2

Plattform: PC / PS3 / XBOX 360
Släppdatum: 2011-04-21

Portal kom från ingenstans år 2007, huvudsyftet med detta spel var en liten utfyllnad till Valves “spelpaket” The Orange Box som innehöll 5 olika spel. Team Fortress 2, Halflife 2, Halflife 2: Episode One/Episode Two och Portal. Halflife är en gigantisk spelfranchise men det som uppmärksammades mest från detta spelpaket var det lilla spelet Portal som bara underhöll en i drygt 2-3 timmar. Och det är timmar med STORA portioner utav Humor, pussel och hoppande.

Själv blev jag frälst direkt och har idag spelat igenom det åtskilliga gånger. Portal 2 kommer alltså inte vara en “utfyllnad”, utan vara ett helt eget spel, vilket jag ser fram emot groteskt jävla mycket! Du som inte spelat föregångaren borde göra det genast!