Årets “jaha, och nu då?”

GOTYheader

I februari kom så äntligen Sonys hypeade bärbara konsol Playstation Vita. Både Joel och Henke här på Kraid hade provat den på Gamex-mässan i december och var sjukt peppade. Det här skulle bli så bra! Ett riktigt litet kraftpaket med en ruggigt fin skärm och både gyro- och touchkontroller för att komplettera de analoga spakarna och de sedvanliga knapparna. Nästan som en Playstation 3 i bärbart format. Det här skulle bli så bra!

Precis i början fick vi både Uncharted och WipeOut och jag tänkte att nu jävlar kör Sony all in på den här konsolen! Sedan kom ingenting, och sedan ingenting, och sedan fortfarande ingenting intressant. I somras tog jag mod till mig och köpte en egen Vita. Begagnad, till ett riktigt bra pris. Det var inte svårt att hitta för en billig slant och det verkade som att väldigt många redan hade tröttnat på den. Inte så konstigt, det fanns ju knappt några vettiga spel! Jag väntade och väntade, och till slut kom Little Big Planet Vita som är ett av de charmigaste plattformsspelen jag spelat i år.

Äntligen, tänkte jag, nu börjar det ta fart! Men sedan blev det tyst igen, och jag har fortfarande bara spelat ett enda riktigt bra spel till Playstation Vita. Om inga intressanta titlar börjar dyka upp snart, och om Sony inte kommer att ha ett riktigt fett Vita-stöd i nästa Playstation-konsol tror jag inte att det kommer bli så mycket mer med den. därför får Playstation Vita utnämningen Årets “jaha, och nu då?”.