Vinnarna i Dead Space 3-tävlingen

DS3header

Vår Dead Space 3 DLC-tävling är avgjord och vinnarna är korade! Ni var många som hörde av er som gärna hade velat vara med men spelar spelet på Playstation 3 eller datorn. Håll ögonen öppna, för nästa gång kanske det är just era plattformar vi har priser till!

Men även om tävlingen var smal fick vi in ett par bidrag och kunde dra två vinnare ur dessa. Här är vinnarna och deras värsta Dead Space-minnen:

Ola Falk

“Mitt värsta minne ur Dead space är i slutet av 2an. Bör för sakens skulle lägga in spoilervarning. I alla fall det är precis efter att man kommit ut ur eye poking machine. Då ska man hacka en kontrollpanel för att komma till nästa rum. När man börjar hacka panelen hoppar en necromorph ut ur en luftventil. Det här är lugnt tänker jag och hugger samtliga lemmar av honom och återgår till hackandet. Märker då att något inte är som det ska. Necromorphen regenereras nämligen och stressen som sedan kommer att lyckas få upp dörren i tid höjer min puls ordentligt. Lyckas komma igenom i sista stund och strosar sedan vidare tryggt förvisad att monstret nu är i föregående rum. När jag sedan gick runt nästa hörn hoppade den regenerande necromorphen ur rakt framför mig. Då kändes det som om mitt hjärta stannade.”

Johan

“Jag kan inte riktigt påstå att Dead Space är speciellt läskigt även om spelen för det mesta har grymt bra stämning, däremot finns det en och annan händelse som fått mig att hoppa till av ren överraskning. Den mest minnesvärda av dessa måste vara ganska tidigt i tvåan när man går genom vad som liknar ett lägenhetskomplex. Som den lootgalning jag är så måste jag naturligtvis undersöka varenda bostad efter saker att plocka på mig. När jag halvt på spänn smyger runt och precis ska lämna en bostad så sätter en jävla klockradio igång sitt ilskna väcknings-surrande och får mig att lätta ur spelsoffan.

Just grejen att slänga in något så alldagligt och normalt i denna bisarra situation för att skrämmas får extremt bra effekt och är något jag verkligen gillar (även fast jag kände mig tvungen att stänga av klockradion medelst granater). Hästlängder häftigare upplevelser än fiender som leker gubben i lådan.”

Stort grattis till Ola och Johan!