Häng med på Nörd på Pride

Prideheader

Vi här på Kraid kommer från olika ändar av det politiska spektrumet. Eftersom vi är såväl blodröda som djupblå kommer vi sällan överens om allt, och tur är väl det, något annat vore rätt trist. Men om det är något vi alla värnar om så är det alla människors lika värde. Därför är det självklart för oss att uppmärksamma den pågående pridefestivalen i Stockholm, särskilt när det anordnas events för oss nördar.

I dag, i morgon och på lördag anordnar ungdomsförbundet Sverok ett gäng olika roliga events under parollen Nörd på Pride. På fredag har man fixat ett gäng intressanta paneldebatter och diskussioner. I en av dem, “Vad gör spelmedia? Har spelmedia ett särskilt ansvar?” deltar dessutom vår alldeles egen Peter Ahonen tillsammans med representanter från bland annat SVT, Svampriket och Megazine. Alla diskussionerna kommer att live-streamas för oss som inte kan vara på plats. Om det går att se den här på Kraid är fortfarande oklart, men om inte annat ska det gå att se den på Sveroks hemsida.

På lördag är det dags för den stora prideparaden, och alla är inbjudna att delta i Proud and Nerdy. Dra på dig din bästa cosplay-outfit, eller bara häng på nördvagnen i tåget. Efteråt anordnas en nördpicknick på Östermalms IP.

Gå in på Facebook och gilla Nörd på Pride för all information och hålltider under helgen.

Undrar du varför just du ska delta i Stockholm Pride och Nörd på Pride? Låt Malin Söderberg på Svampriket förklara för dig!