Ett väldigt, väldigt konstigt spel

I går startade den öppna betan för Battlefield 3 och spelvärlden höll på att bajsa på sig av lycka. Jag tankade ner den, körde igång, insåg att jag var totalt värdelös och stängde av. Det finns nämligen en annan beta som har satt sina klor i mig. Varför vet jag inte, för jag har fortfarande inte en aning om vad spelet handlar om.

Spelet jag talar om heter Glitch och utvecklas av Tiny Speck. Det är ett MMO som enligt spelets hemsida utspelar sig i tankarna hos elva stora jättar. Man börjar med att skapa sig en avatar och bestämma dess utseende. Därefter går man ut i världen för att hoppa på plattformar. För att samla på prylar. För att gräva i jorden. För att vattna blommor. För att tillverka saker. För att socialisera med andra. För att lära sig nya förmågor. För att bygga upp ett samhälle. Eller för att… Nej, jag vet faktiskt inte. Det går att göra alla dessa saker, men om det är vad som är tänkt att jag ska göra har jag ingen aning om. Kolla in trailern för spelet och se om du fattar:

 

Vad jag dock vet är att Glitch är väldigt beroendeframkallande. Även om jag inte vet riktigt vad det är jag håller på med, eller vad jag ska göra så kan jag hålla på med det i timmar. Att både grafik och ljud är urbota gulligt och att spelet innehåller en stor portion humor gör inte saken sämre heller. Enligt Tiny Speck utvecklar spelarna världen tillsammans. Det hela känns som ett socialt experiment blandat med ett facebook-spel blandat med ett klassiskt MMO.

Som ni märker har jag ingen aning om vad fan jag snackar om och vet således inte heller om jag kan rekommendera spelet till någon. Men om du känner för att inte heller förstå vad du håller på med, och kanske göra det tillsammans med mig, så kan du ansöka om en invite till spelets betatest på hemsidan. Skulle du börja spela, så bli gärna vän med min lilla krabat, Sintor, så kan vi försöka förstå vad det handlar om tillsammans.